Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Întâlnire comunitară cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

July 11, 2023 @ 5:30 pm 7:00 pm

Ambasada Republicii Moldova în SUA vă invită marți, 11 iulie 2023, începând cu ora 17.30, la o întâlnire comunitară cu organizată pentru diaspora moldovenească cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu și cu Doina Gherman, deputat și Președintă a Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul moldovean. Întâlnirea va avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, 2101 S Street NW, Washington, DC 20008. Intrarea în incinta Ambasadei se va efectua în baza unui act de identitate.

Igor Grosu este președinte al Parlamentului Republicii Moldova din 29 iulie 2021. A fost ales deputat în martie 2019 și din data de 9 decembrie 2020 el este și liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate ( PAS). Igor Grosu a fost viceministru al Educației în timpul ministeriatului d-nei Maia Sandu. În august 2015, Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, l-a numit pe Igor Grosu în funcția de consultant principal al Primului Ministru pentru Știință, educație, politici de sănătate și protecție socială. Atunci când Maia Sandu a fondat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în 2015-2016, Grosu s-a alăturat în calitate de membru fondator al partidului și a devenit ulterior secretarul general al partidului. El este în același timp și fondatorul câtorva organizații neguvernamentale, precum: Amnesty International Moldova, Asistență Națională, Centrul de Informare a Organizațiilor Non-Guvernamentale din Moldova CONTACT, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de Analiză și Evaluare a Reformei.  

Doina Gherman este Deputată în Parlamentul Republicii Moldova din 2019, funcție cu care a susținut eforturile de promovare a incluziunii femeilor și de a proteja supraviețuitorii violenței domestice și de gen. Ea este vicepreședinta a Partidului Acțiunii și Solidarității (PAS), șefa Organizației Femeilor PAS, președintele Comisiei pentru Politică externă și integrare Europeană a Parlamentului și anterior a lucrat în Comisia pentru Drepturile omului a Parlamentului. Înainte de a intra în Parlament, a lucrat ca inspector în Serviciul Vamal al Republicii Moldova și a predat Comunicare și Branding la Institutul de Științe ale Educației. Doamna Gherman a obținut o diplomă de master în Management de la Academia de Administrație Publică din Moldova și o diplomă de licență în limbi străine la Universitatea de Stat Bălți.